4 verschillende manieren om vouwen uit tafelzeil te krijgen

Hoe krijg ik vouwen en kreukels uit mijn tafelzeil?

Een veelgesteld vraag op de klantenservice; hoe krijg ik vouwen uit mijn tafelzeil? Hier zijn verschillende oplossingen voor, zoals het buiten in de zon te leggen, verwarmen met een warme doek of het neer te leggen, waarna het vanzelf verdwijnt. Om je een goed overzicht te geven van alle mogelijkheden tot het verwijderen van vouwen en kreukels uit tafelzeil, hebben wij een overzicht gemaakt van de opties.

Vouwen verwijderen door te strijken

Tafelzeil vouwen verwijderen door te strijken, is onze favoriete manier, maar hierbij wel goed op dat je het op de juiste manier doet! Als je het tafelzeil strijkt aan de plastic/pvc kant plakt het tafelzeil aan de strijkbout en raakt het beschadigd.

Hoe strijk je een tafelzeil?

Er zijn 2 manieren om je tafel zeil te strijken, namelijk:

  • Strijk je zeil aan de molton kant. Dit is de achterkant van je tafelzeil en is bedekt met een polyester stof. Let er wel op, dat je het strijkijzer niet te heet zet omdat dit het tafelzeil kan laten verbranden.
  • Strijk het tafelzeil aan de pvc/plastic kant met een vochtige doek. Door een vochtige doek tussen het tafelzeil en strijkijzer te plaatsen, voorkom je de kans dat het tafelzeil smelt door warmte. Let er wel op, dat je het strijkijzer niet te heet zet omdat dit het tafelzeil kan laten verbranden

Vouwen verwijderen door het tafelkleed in de zon te leggen

Een mogelijkheid is, om je online gekochte tafelzeil in de zon te leggen. Door de warmte van de zon, wordt het tafelzeil soepel, waardoor de kreukels zullen verdwijnen.

Haal kreukels uit tafel zeil door een warme doek

Het zou zomaar kunnen dat jij wel eens een warme handdoek op je gezicht hebt gehad na een beautybehandeling of in de barbershop. Deze warme handdoek kan er ook voor zorgen dat de kreukels in jouw tafelzeil verdwijnen als sneeuw voor de zon.


Hoe warm je een handdoek op in de magnetron?

Maak de theedoek vochtig onder de koude kraan en wring hem daarna uit. Plaats hem in een schaal in de magnetron en zet de stand op 30 seconden. Na deze 30 seconde kun je de handdoek uit de magnetron halen en is deze ontzettend warm geworden.


Met deze warme handdoek kun jij de vouwen uit jouw tafelzeil halen door met de warme handdoek over het kleed te gaan.

Heb geduld

Een laatste oplossing is om je tafel zeil op tafel te leggen en geduld te hebben. Doordat het tafelzeil ligt en gebruikt wordt, verdwijnen de vouwen van zelf. Deze manier duurt 2/4 weken, voordat de vouwen verdwenen zijn. We verwachten dat het hierna nog niet 100% weg, hierdoor raden wij aan om één van bovenstaande mogelijkheden te proberen.

Kan ik een deel van de bestelling retourneren?
Ja, je kunt de volledige bestelling of een deel van de bestelling retourneren. Volg de richtlijnen voor het retourneren van de artikelen via onze retour pagina.
Wij helpen jou graag met het retourneren wanneer je niet tevreden bent met jouw bestelling, mits je dit doet binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling. Neem contact op met contact@ravedfabrics.com wanneer je hulp nodig hebt bij het regelen van de retourzending. Je bent vrij om een postbedrijf naar keuze te kiezen voor het terug sturen vajn je retouren. Het adres, waar dit naar toe mag: Raved Fabrics, Harry van de Venstraat 5, 5388 CT Nistelrode, Netherlands.

Houd er rekening mee dat de goederen jouw verantwoordelijkheid zijn, totdat deze veilig in ons magazijn zijn ontvangen. De terug te sturen artikelen zijn niet gebruikt en hebben geen schade. Ze moeten worden geretourneerd met originele labels en verpakking. Daarnaast worden de kosten in verband met het retourneren van artikelen in mindering gebracht op de terugbetaling.

Wanneer ontvang ik mijn aankoopbedrag terug?

Zodra we je retour hebben ontvangen en geaccepteerd, worden de artikelen teruggestort op jouw rekening. 

Houd er rekening mee dat het tot 10 werkdagen kan duren voordat de terugbetaling is voltooid.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to use of cookies by this website.
Aanvaarden Meer informatie